Sandvika museum LofThe
Løkkehagen
Elias Smiths vei 5
Sandvika
Museet markerer:
Det internasjonale året for belgfrukter 2016
Vi fikk en samling bønnesnittere på lån. Det måtte vi gjøre noe med.
Vi oppdaget at 2016 var det internasjonale året for belgfrukter. Altså ble det bønnesnitter-utstilling.
Belgfrukter som linser, kikerter og bønner, er viktige for å sikre mat for store deler av verdens befolkning. Særlig i Latin-Amerika, Afrika og Asia er belgfrukter en vesentlig del av det tradisjonelle kostholdet og blir ofte dyrket av småbønder. Mat av bønner, erter og linser er sunt, godt og billig!

«Til tross for at de mange helsemessige og ernæringsmessige fordelene ved belgfrukter er vitenskapelig bevist er forbruket av belgfrukter fortsatt lav i mange utviklingsland og utviklede land. Dette internasjonale året kan bidra til å overvinne mangelen på kunnskap,» sa FNs generalsekretær Ban Ki-moon i en uttalelse i forbindelse med lanseringen av det internasjonale året for belgfrukter.

Generalsekretæren understreket også viktigheten av belgfrukter i kampen mot sult og underernæring, og i forbindelse med matsikkerhet, miljø- og helsespørsmål.

Kilde: United Nations Regional Information Centre (UNRIC)
Vi monterte en del bønnesnittere på en treplanke, slik at barn kunne snitte bønner. Det gjorde de med liv og lyst og så bønnebiter skvatt. Vellykket!
Bønnesnittere på rekke og rad!